ניתן לשלם גם בכרטיס אשראי עד 12 תשלומים

כתוב את הכותרת כאן

מה זה קידוח ידני?

מה זה קידוח ידני?

לעתים רבות ולמטרות שונות, יש צורך בקידוח במקומות שאין אפשרות להכניס אליהם טרקטור, גם את הקטן ביותר הקיים, זחל או כל מיכון אחר משוכלל.

לדוגמה: חדרים בתוך בית פרטי, חניונים, קומות פרטר ומרתפים בבנייני משרדים, דירות פרטר ועוד.

משום כך כדי לבצע קידוח, יש צורך לעשות קידוח ידני ללא סיוע של שום מיכון חשמלי.

קידוחים ידניים יכולים להגיע לעומק של 2-20 מ'. הקוטר משתנה בהתאם בין 40 ס"מ למטר אחד.

הבחירה בקידוח ידני, היא לא רק בגלל המיקום הצר או הקטן אליו לא יכול להגיע כלי קידוח חשמלי, אלא גם בגלל מבנה מסוים של התשתית הדרושה לקידוח, בה ניתן לחצוב ולקדוח רק באמצעות קידוח ידני.

איך עושים קידוח ידני?

קידוח ידני מתבצע באמצעות מבנה העשוי מעמודים ומוטות מפלדה הממוקם בגובה קיים של לפחות 2.4 מ', זה יהיה מגדל הקידוח לצורך הקידוח הידני.

אל המבנה מחברים מקדח באמצעות כבל המצויד גם בלוח בקרה מכני להפעלה ולשליטה. את המנוע ממקמים במרחק מסוים אותו קובעים ממבנה הקידוח, משום שבדרך כלל כאשר נזקקים לקידוח ידני ואין מקום למקם כלי קידוח חשמלי, אז אין מקום גם להצבת מנוע.

זהו מקדח מיוחד המתופעל ידנית על ידי שני אנשי מקצוע ועובד שלישי המפקח ושולט בלוח הבקרה וכך מפעיל את המקדח. הכול נעשה בצורה מסורתית מכנית וידנית, כפי שהיה נהוג לעשות בעבר.

קידוח ידני דורש דיוק ויכולת לבצע אותו בצורה נכונה, מבלי חלילה לסטות מתוכנית הקידוח. משום כך הוא חייב להיעשות ע"י איש מקצוע מהמעלה הראשונה אשר יש לו ניסיון רחב בקידוח ידני. 

קידוח ידני של בורות ניקוז- חובה אחרי הגשם

קידוח היא פעולה חשובה ומשמעותית במשימות מסוימות. למשל אחרי עונות חורף גשום, מצטברים משקעי מים בבורות הניקוז, ואם לא יבצעו בהם קידוח כדי שיחלחלו לעומק וייספגו באדמה, הם עלולים ליצור "צונאמי" של מים.

כאשר מדובר בבורות ניקוז של בניינים, הם המים יציפו את קרקע הבניין, הם עלולים לפורר את מעטפת יציקת הבטון שבין האדמה לבניין וכן לערער את היסודות,

לכן חשוב מאוד אחרי תקופת גשם ממושכת, לעשות קידוח ידני בבורות ניקוז.

הסכנה הקיימת לגבי התפוררות רצועת הבטון קיימת גם בבתים פרטיים רבים, שמערכת הניקוז שלהם אינה מסוגלת להכיל את קיבולת הגשמים הרבה.

גם בהם יש צורך לבצע קידוח ידני, אם אין אפשרות לגשת למקום עם טרקטור.

קידוח כלונסאות

בכל בניין הנבנה בונים כלונסאות, המהווים חלק מהתשתית של יסודות הבניין. הם אלה שאליהם מקבעים את היסודות והם אלה שמעניקים להם יציבות. בלעדיהם כל מבנה ישקע ויקרוס לתוך האדמה.

תשתית כלונסאות נעשית בעומק רב, ואם אין אפשרות לקדוח במקום עם אמצעים חשמליים או טרקטור, יש צורך בקידוח ידני. קידוח ידני יצור את הבורות למטרת בניית הכלונסאות.

כאשר מבצעים קידוח כזה, יש אפשרות גם לבחון את טיבה של הקרקע ואיכותה לצורך הבנייה.

קידוח ידני נעשה בדרך כלל גם ביצירת כלונסאות חדשות בבניינים בהם נעשות תכניות תמ"א, לצורך חיזוק יסודות הבניין ובוודאי שבמקרים כאלה, אין שום אפשרות להגיע ליסודות הבניין אלא רק באמצעות קידוח ידני. 

קידוח בורות ספיגה

במקומות בהם אין תשתית ביוב מסודרת, יש צורך לקדוח בור ספיגה עמוק, כדי לנקז אליו את השפכים מהמבנים הסמוכים. לעתים בורות הספיגה הללו נפערים בגינות ובמקומות בעלי סכנת הצפה, ומשום כך אפשר לקדוח אותם רק בקידוח ידני מדויק. 

קידוח ידני למטרת SPT- בדיקות קרקע 

חברות רבות מסתייעות היום בקידוחי ניסיון לצורך בדיקת צפיפות קרקע. כאשר מדובר במקום צר שאין אליו גישה עם טרקטור, מתבצע קידוח ידני.

המטרה של בדיקות קרקע היא לקבל אינדיקציה על צפיפות הקרקע כדי להבין מהם היכולות ההנדסיות שלה, בדרך כלל לצורך בנייה.

בנוסף לכך יש המבצעים קידוח ידני למציאת גז או נפט וכן סקר קרקע שמטרתו לבחון קיומם של חומרים נדיפים.

בדרך כלל מתבצע קידוח ידני בקוטר צר בעומקים שונים, כדי לקבל מושג אם קיימים חומרים נדיפים ורעילים העלולים לחדור למבנים קיימים או כאלה שיקומו בעתיד. 

לעתים רבות ולמטרות שונות, יש צורך בקידוח במקומות שאין אפשרות להכניס אליהם טרקטור, גם את הקטן ביותר הקיים, זחל או כל מיכון אחר משוכלל.

לדוגמה: חדרים בתוך בית פרטי, חניונים, קומות פרטר ומרתפים בבנייני משרדים, דירות פרטר ועוד. משום כך כדי לבצע קידוח, יש צורך לעשות קידוח ידני ללא סיוע של שום מיכון חשמלי.

קרא עוד: קידוח בור חלחול

מאמרים נוספים:

איתור נזילות - מה חשוב לדעת

איתור נזילות – מה חשוב לדעת

מזהים עובש בקירות? רטיבות מהקיר? ריחות לא טובים בבית וחשבון מים מנופח במיוחד?  ככל הנראה שיש לכם דליפת מים ממקור לא ידוע. איתור נזילות מים

לפרטים נוספים:

לשיחת ייעוץ ללא תשלום השאירו פרטים